Recept och inspiration för Minsqueeze-klämpåsarna

Med Minsqueeze kan du lätt ta med dig egen ekologisk barnmat, nyttiga mellanmål, smaskiga smoothies eller smidiga träningsmåltider. Här hittar du inspiration och recept att utgå ifrån. Dela gärna med dig av dina egna recept på https://www.facebook.com/minsqueeze eller på Instagram, @minsqueeze

minsqueeze smoothie recept

Klämpåsar - snabba recepttips från Minsqueeze!

  • Enklast tänkbara: stoppa ner en halv banan i påsen, och stäng ziplocken. Mosa. Servera! Komplettera med Sip´n eller sked för helt kladdfritt kan-själv-ätande för de yngsta.
  • Mumsiga bönor: vi använder ofta linser, kikärter eller bönor som bas i mellanmål. Enklast med färdiglagade bönor på tetrapack - bara att mixa ihop med t ex en banan och lite hallon! Baljväxterna ger, förutom massa nyttigheter, en fyllig mättande konsistens. De smakar dock inte så mycket så fruktsmaken är det enda som känns. 
  • Fiber- eller kolhydratberika: det går alltid fint att slänga ner en liten näve havregryn, frön, pasta eller ris i en smoothie!
  • Sommarfavorit: en stor näve hallon, några jordgubbar, och en avocado. Mosa/mixa till önskad konsistens och fyll upp Minsqueeze.
  • Grönsaksluring: vi stoppar ofta ner lite fryst spenat i våra fruktblandningar till barnen. "Syns inte, finns inte" funkar bra för grönsaksskeptiska barn! (Men tänk på att barn under 1 år inte ska äta spenat.)
  • Lasagne: Laga en bebisvänlig lasagne enligt ditt favoritrecept, mixa, fyll i påsen. Perfekt att fylla upp 10-packen och lägga i frysen. Tänk dock på att inte micra påsen - tina och värm istället genom vattenbad.

Fler av våra recept hittar du här

Vi har samlat lite smoothieinspiration på Pinterest.

Du hittar även många tips på vårt instagramkonto